We gaan weer naar India - Reisverslag uit Doorn, Nederland van HaasjesOnTour - WaarBenJij.nu We gaan weer naar India - Reisverslag uit Doorn, Nederland van HaasjesOnTour - WaarBenJij.nu

We gaan weer naar India

Door: Conj@rie

Blijf op de hoogte en volg

26 Juni 2013 | Nederland, Doorn

Elke reis van duizend kilometer begint met de eerste stap.
(Japans spreekwoord)

De eerste stap begon voor ons in december 2012. Alle informatie voor het zoeken van de biologische moeder van Elaine en Jamie stuurden we naar India, waar onze vriend Paul Daniel wil gaan zoeken.
In januari 2013 werd de tweede stap gezet door het boeken van onze reis. We vliegen 31 juli met Finnair en zodoende maken we een tussenstop in Helsinki. (logisch?) Van daar naar Delhi. (7.129 km)
Inmiddels hebben we al veel stappen gezet zoals: nieuwe paspoorten aanschaffen en injecties halen. Ook de film “Ghandi”kijken hoort bij onze voorbereidingen. Deze man was een geweldloze voorvechter voor de onafhankelijkheid van India in 1947. Een beroemde uitspraak van hem was:
”De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.”

In India zullen er nog duizenden kilometers volgen. De route die we klaar hebben zal beginnen in Delhi . Daar blijven we twee nachten. Vervolgens treinen we naar Agra,(200 km) de plaats waar de Taj Mahal staat. Hier slapen we één nacht. Dan vervolgen we onze route met de trein naar Varanassi. (800 km) Daar is de bekende Ganges. Hier blijven we weer twee nachten. We treinen verder naar Raipur (800 km), stappen over op de trein naar Nagpur. ( 300 km) Deze plaats is precies het middelpunt van India. Hier woont het kleinste vrouwtje van de wereld. 62,8 cm. In Nagpur rusten we weer twee dagen uit en gaan vervolgens verder met het vliegtuig. Om van Nagpur naar Chennai te vliegen moeten we via Mumbai. Daar stappen we over.
Chennai is ons uiteindelijke doel. (1.729) Hier zullen we negen dagen in het hotel verblijven waar we in 2002 en 2005 ook gelogeerd hebben. Hier ontmoeten we Paul Daniel en naar we hopen en bidden de moeder van onze meisjes.
We vliegen terug naar Delhi en dan weer via Helsinki naar Amsterdam waar we 21 augustus hopen te landen. Met de rit van en naar Schiphol zouden we in ieder geval 20.393 km afgelegd hebben.
Dit is wat we DV allemaal gepland hebben. We moeten het alleen nog “even” gaan doen. (;-)
Wordt vervolgd.

• 26 Juni 2013 - 19:39

Geke:

Hallo Indiagangers,

Het verhaal is goed aangekomen.
    Wat een onderneming is het, al die kilometers nog te gaan, en heel veel te zien en te beleven!
    Heel veel succes en plezier met de verdere voorbereidingen.

Geke

• 26 Juni 2013 - 21:34

Lenie:

Lieve Conja, Arie, Elaine en Jamie,

Echt leuk/fijn om te lezen wat jullie zoal gaan doen in India.Ik(wij) volgen jullie en dat is geweldig .

liefs van Lenie ( en Henk).

• 26 Juni 2013 - 21:46

Dineke:

Dat begint op te schieten lieve mensen! Heel veel plezier en succes op jullie onderzoek/roots reis.

• 07 Juli 2013 - 11:26

Olga:

Het verhaal is al opwindend . Het zal absoluut lukken. Heel veel plezier en succes .
    Groetjes
    Olga

• 10 Juli 2013 - 19:51

Gerda:

Lieve Conja, Arie, Elaine en Jamie,
    Leuk jullie voorbereidend verslag te lezen, wat een geweldige reis gaan jullie maken zeg.
    Jullie hebben je reis in ieder geval goed voorbereid.
    Ik vindt het erg leuk om jullie belevenissen te volgen op jullie blog.
    Alle goeds en alvast veel plezier gewenst met de voorbereidingen.
    liefs Gerda