Tiger
Door: conj@rie
05 Augustus 2013 | India, Sawāi Mādhopur
We vertrokken vandaag iets later, wilden wat langer uitslapen. Als je de hele dag filmpjes en foto's in je hoofd aan het opnemen bent, wordt je op den duur wel moe.
Jaipur lieten we achter ons en we reden naar Rathambhore, iets zuidelijker. Ongeveer 230 km. volgens de chauffeur. We reden door het Ratjastan-distrikt, wat een schitterende groene omgeving is. Onderweg stopten we soms om mooie plaatjes te schieten en in kleine dorpjes maakten we ook wel een stop. Dit tot grote hilariteit van de jeugd die daar liep. We keken, maar werden zelf ook bekeken. Soms moesten we bijna vluchten de auto in en dan stonden al die snoetjes ons aan te staren. Elaine waagde het erop en draaide haar raam open om de kinderen een pen te geven. Nou, dat zou ze weten, er werd bijna om gevochten. Snel het raam dicht en dan die handjes....
We gingen over de snelweg, maar ook over modderweggetjes en wegen met grote gaten. Het regende wel af en toe. Het stikt van de koeien, waar we vaak voor uitwijken moesten, maar ze opeten, dat doen ze hier niet (;-) Elk gezin heeft een koe en die laten ze gewoon overal lopen. De koe is heilig en iedereen blijft er gewoon vanaf. Wij denken dat het net is als onze poezen, die komen gewoon weer naar huis.
We zijn in een prachtig resort beland met een mooie tuin die ons doet denken aan ons resort in Sri-lanka. Er is een zwembad, maar zult je net zien dat het regent. Gelukkig morgen nog een mogelijkheid.
Voor het eten rijden we nog naar een shop met veel tijgerschilderingen op zijde en allerhande artikelen. Conja mocht daar een sari passen.
We missen onze 2 andere meiden wel, omdat we altijd nog naar Azië zijn geweest met ons hele gezin. Het is nu wel een stuk stiller. Met Rosanne en Kristine hebben we regelmatig belcontact, dat is heel fijn. Beide meiden maken het goed, daar zijn we dankbaar voor. Rosanne is in Nederland en Kristine op Sri-Lanka.
Omdat het geen safari-seizoen is, is het erg rustig hier en zijn wij de enigen in het restaurant. De kans dat we tijgers zien is nu groter, want er rijden niet veel jeeps, dus rustig voor de tijgers.
Vanavond gaan we vroeg naar bed, want morgenochtend om 6 uur gaan we op tijgersafari!!
Hier in de jungle stikt het overigens van de muggen. We smeren ons in met deet, maar het helpt geen r....
05 Augustus 2013 - 18:00
Henk En Lenie:
Veel plezier morgen op jullie tiger safari! Leuk hoor,jullie uitgebreide verslagen en..de mooie foto's.
veeeeeel liefs, groetjes van Henk en Lenie. -
05 Augustus 2013 - 20:57
Gerda:
Hopelijk zien jullie morgen veel tijgers, lijkt me heel bijzonder zeg....
Tja die muggen moet je dan maar op de koop toe nemen. -
06 Augustus 2013 - 08:55
Coby En Kees:
Hebben ze in India dan ook veel last van koeien in de voortuin?
Fijne dagen nog met elkaar! -
06 Augustus 2013 - 17:54
Fam Ham:
Wat een super leuk reisverslag!
Met plezier elke keer aan het lezen.
Have Fun!
lieve groeten