Taj Mahal!!
Door: conj@rie
08 Augustus 2013 | India, Agra
Donderdag 8 augustus. Vandaag weer vroeg uit de veren. (hoezo vakantie?)(;-) De Taj Mahal kun je het beste bekijken als het nog niet zo warm is, dus vroeg in de morgen. We hebben geluk dat het geen vrijdag is, want dan is het gesloten. De moslims hebben dan hun gebed in de moskee die naast de Taj staat en er is dan ook gelijk onderhoud en restauratie. We hadden een leuke gids die ook nog eens leuke foto's kon maken. Het is allemaal bijzonder indrukwekkend en prachtig gemaakt. 22 jaar is erover gebouwd. Het hele gebouw is van marmer, ingelegd met allerlei soorten stenen van verschillende afkomst.
Even ter informatie: koning Shah Jahan liet dit bouwen na het overlijden van zijn 2e vrouw, die stierf na de bevalling van haar 14e kind. Dat hij heel veel van haar hield is hier wel duidelijk. Het gebouw is helemaal symetrisch, behalve de 2 graftombes. De graftombe van zijn vrouw staat precies in het midden. De graftombe van de koning staat er naast en is ook groter. Zijn vrouw wilde hem altijd aan haar hart hebben. We hebben hier geen foto's van, want dat was verboden. We hebben ook niet de echte grafkelder gezien, maar een exacte replica boven de grond. Natuurlijk hebben we ook een foto gemaakt van het beroemde bankje waar veel vips op gezeten hebben voor een foto. o.a Lady Diana. Bij de uitgang liepen weer heel veel apen om ons heen. Sommige met nog hele kleine baby's, wat een schattig gezicht was.
Hierna reden we naar een winkel waar ze ons lieten zien hoe alle figuren in het marmer ingelegd werden en nog steeds worden.
We namen een break in het hotel en gingen in de regen naar het beroemde rode fort in Agra. 70 % van dit fort wordt nog gebruikt door het leger.
We pakten onze spullen en werden naar het station Agra Fort gebracht, waar we met de Marudah Express naar Varanasi zouden gaan. Dat zat ook in ons oorspronkelijke plan, alleen gebeurt het een paar dagen later. We namen afscheid van de chauffeur, die weer terug reed naar Delhi en zochten op het station ons spoor op. We wisten dat we 5 uur moesten wachten, maar op een station in India is nog meer te zien dan een statioin in Nederland. Er lagen veel mensen op de grond, maar wij gingen toch maar op onze koffers zitten. Arie had een leuke conversatie met wat indiase en een chinese jongen. Uiteindelijk vertrok de trein een half uur later dan gepland. Eerst zaten we een beetje apart, 3 bij elkaar en Arie apart, maar om 3 uur ging de 4e persoon eruit en voegde Arie zich bij ons. Naast ons zat een apotheker met vrouw en kind. We hadden een gezellige conversatie. De man had in Europa gestudeerd. Er kwam ook een Nederlands meisje langslopen die we in de middag al hadden gezien in een restaurant.
10 Augustus 2013 - 11:02
Henk En Lenie:
Goede reis met de trein naar Varanasi!!!
veeel liefs en xx van Lenie en (Henk). -
10 Augustus 2013 - 13:39
Dineke:
Super! Heerlijk die regentijd! In Azië heb je toch warme regen. Veel plezier.
Wim en Dineke -
10 Augustus 2013 - 14:11
Marga:
lieve Conja, Arie, Elaine en Jamie,
Geweldig jullie reisverslagen op zo'n mooi presenteerblaadje!!!!
Mijn complimenten hoor. Op deze manier kan ik mij toch een aardige voorstelling maken van hoe jullie het hebben. Het gevoel is wel als of jullie al heeeeel lang weg zijn.
Wat een indrukken. Geniet ervan. groetjes en liefs marga -
10 Augustus 2013 - 14:24
EAFL:
Elke keer leuk om te lezen en kijken. We genieten mee! Liefs, Erwin Annemarie Fenna Leon -
12 Augustus 2013 - 10:03
Rosanne:
Ik kan niet anders zeggen dan: wauw :)