Varanasi
Door: conj@rie
10 Augustus 2013 | India, Benares
Vrijdag 9 augustus komen we om 12.30u aan op het station in Varanasi. 2 1/2 uur later dan gepland. We stappen uit en lopen zowat recht tegen een mannetje aan die in zijn handen een papier heeft waar op staat: "arend klaas haasjes'. Is dit goed geregeld, of niet? (;-) Er stappen meer toeristen uit, waaronder mensen die we op andere plaatsen ook gezien hebben. Conja vergeet haar tasje met paspoorten en portemonnee en Arie rent terug. Gelukkig blijven de treinen nog vaak lang staan, de deuren waren net op slot gedraaid. Maar Arie mocht er nog in...en het tasje lag onder de bank. Pfft.
Eerst naar het hotel, want we zijn brak. We rusten een poosje uit en gaan dan een citytour maken met ons chauffeurtje. Hij is heel enthousiast over "zijn" stad en we hebben ook nog veel lol. Zo heeft hij het over een gratis massage en wij houden vol dat we dat niet willen. Uiteindelijk bedoeld hij dat we door alle hobbels in de weg een gratis massage krijgen van de auto. Hij ligt in een deuk.
Varanassi heeft 3 miljoen inwoners en is de oudste stad van India. 35% is moslim, 35% is hindoe. De rest is bhoeddist, christen of sikh. Ook hier is de ramadan afgelopen en het suikerfeest begonnen. We zien veel mannen in witte kleren en er zijn veel winkels dicht. We bezoeken 2 hindoetempels en krijgen uitgebreide informatie. Wat een goden! Fijn dat wij er maar 1 aanbidden.
We dineren bij de neef van de chauffeur, eten heerlijke curry's op een gezellig terras.
De chauffeur had nog een leuke opmerking over wat een goede driver met auto nodig heeft. Good honk, good brake and good luck. Ha, ha.
We zijn vandaag druk met blogs bijschrijven, omdat we geen gelegenheid hadden, dus veel te lezen....
zaterdag 10 augustus gaan we om half 6 lopend naar de Ganges. We zijn met hetzelfde groepje toeristen die ook gisteren aankwamen. We maken een tochtje in een motorboot langs de huizen en "ghat's" (de uiteinden van de stegen op trappen naar de rivier) en vele tempels die langs de Ganges staan en zien de zon opkomen. Er drijft een dode hond voorbij en we zien wat mensen allemaal in de Ganges doen. Zichzelf en hun kleren wassen, tanden poetsen, onder dompelen. Er zijn een paar toeristen die zich eraan wagen. Wij niet. We voeren langs een stenen plateau, de plek waar doden verbrand worden. In de smalle straatjes lopen koeien en er ligt veel poep, dus uitkijken waar je loopt...
In het hotel ontbijten we en gaan een poos rust nemen en natuurlijk aan de blog werken. Als lunch bestellen we friet en sandwiches op de kamer.
Als het wat "afgekoeld" is om 4 uur vertrekken we naar de oude stad. We lopen zowaar tegen een vlaggenwinkel aan en kopen eindelijk een mooie grote vlag. We lopen door straatjes van 2 meter breed en je gelooft het niet, maar we moesten regelmatig opzij voor brommers. Arie gaat toch nog even een muziekwinkel in en houdt nog een sitar vast. Aan het einde van alle straatjes komen we weer bij de ganges. Daar staan 2 heel mooi ingepakte lijken klaar op houten brandcards om verbrand en in de ganges geduwd te worden. We besluiten om niet op andermans begrafenis aanwezig te zijn en gaan weer helemaal terug. Een tuk tuk driver spreekt ons aan en we gaan met hem mee. Eerst naar de supermarkt voor eten in de trein morgen, dan naar domino's, maar daar is het nokkie. Dan maar naar het hotel en daar roomservice bestellen. We krijgen ook nog net even een hoosbui met onweer over ons heen.
Deze blog gaat nu nog de lucht in, op de foto's moeten jullie nog even wachten. We zijn zowiezo 36 uur offline, vanwege de treinreis naar Chennai.
10 Augustus 2013 - 16:57
Henk En Lenie:
Goede reis naar Chennai!!
liefs en groetjes van Henk en Lenie. -
10 Augustus 2013 - 17:05
Peter:
Ha Familie,
Leuk om te lezen over jullie vakantiebelevenissen en fijn dat jullie, ondanks de afwijkingen op het reisschema een goede tijd hebben en veel mogen beleven. Wij wensen jullie nog een fijne en behouden reis toe!
Lieve groeten uit Delft -
10 Augustus 2013 - 17:18
Jan&Henny:
Even laten weten dat we geweldig genieten van jullie reisverslagen!! (vanuit de thuissituatie) Wat hebben jullie al veel gezien en mee gemaakt! Ook leuke foto's!
We wensen jullie 4en nog een heeeeele mooie tijd toe,op een voor jullie zo'n bijzondere plek!!
Lfs,J&H -
10 Augustus 2013 - 21:18
Selma:
Hey daar!
Leuk om zo wat van jullie reis mee te beleven :). Bijzonder wat jullie allemaal zien en meemaken!
En nog leuk opgeschreven ook ;-).
Liefs,
Selma
11 Augustus 2013 - 15:09
Sabine:
Hallo allemaal,
leuk om te lezen wat jullie allemaal mee maken!
veel plezier nog :)
fijne vakantie verder!
groetjes,
Sabine -
11 Augustus 2013 - 19:24
Annemarie En Peter:
Leuk om jullie belevenissen te lezen.
Ondertussen zijn we benieuwd of jullie veilig in Chennai zijn aangekomen.
Enne Conja wel op je spullen letten he !!
Gelukkig hebben jullie ook hoosbuien.
Valt me tegen dat je de was niet lekker in de Ganges heb gewassen vast wasmiddel vergeten.
Maare geniet ervan met elkaar !!
Lieve groetjes van Peter en Annemarie
12 Augustus 2013 - 05:07
Marion:
Leuk om jullie verslagen te lezen!
Goede tijd daar!
Groeten,
Marion -
12 Augustus 2013 - 10:13
Rosanne En Jordi:
Hoi lieve familie. Zijn jullie veilig aangekomen? Wat hebben jullie toch onwijs veel gezien en gedaan in een korte tijd. Ben benieuwd naar de foto's!
Wat interesant de ganges. Hoe vonden jamie en elaine dat?
Kus&knuffel -
12 Augustus 2013 - 20:03
Francisca Niekerk:
Fijn om jullie verslagen te lezen, ik geniet er van.
Veder een hele goede reis gewenst, en weer een goede thuiskomst.
Gr. Francisca niekerk(buurtjes)