Onafhankelijkheidsdag - Reisverslag uit Madras, India van HaasjesOnTour - WaarBenJij.nu Onafhankelijkheidsdag - Reisverslag uit Madras, India van HaasjesOnTour - WaarBenJij.nu

Onafhankelijkheidsdag

Door: conj@rie

Blijf op de hoogte en volg

15 Augustus 2013 | India, Madras

Onafhankelijkheidsdag
Donderdag 15 augustus.
Om op zijn hollands te beginnen: het is bewolkt, maar gelukkig droog. We zitten de hele morgen bij en in het zwembad en eten daar ook onze lunch. Heerlijk klaargemaakte sandwiches en kaaspizza's. We zien zo nu en dan mensen met een speldje op met de indiase vlag, i.v.m deze dag.
De man die de onafhankelijkheid heeft bevochten (Ghandi) staat hier met zijn hoofd op al het papieren geld. Als hij nog geleefd zou hebben weten we niet of hij daar wel zo blij mee zou zijn....

Wetenswaardigheidje: de kleuren van de indiase vlag zijn oranje, wit en groen met op het witte vlak een wiel. Oranje is saffraan en staat voor moed en opoffering. Wit symboliseert vrede en waarheid. Het wiel, de Chakra, centrum van energie en spiritualiteit. Groen staat voor geloof en ridderlijkheid.

Na de middag maken we een stevige wandeling naar een winkelcentrum. Er hangen allemaal versieringen in de kleuren oranje, wit en groen. Hier ook weer veel vlaggenspeldjes. We lopen door naar de Marina boulevard, die wel 5 km lang is, de mooiste van de wereld, zeggen ze, hoewel er ook mensen zijn die zeggen dat die van Florida dat is. Over het strand banjeren, nat worden door de wilde zee en dan gebakken uienringen eten. Het roept ook nu weer veel herinneringen op.
Terug naar het winkelcentrum en daar naar de Mac. Op het dak gegeten. Voor morgen kopen we vast kaartjes voor de film "Chennai express", voor vandaag was het al uitverkocht, want hij loopt als een trein en laten ons door een tuktuk terugbengen.

• 16 Augustus 2013 - 13:27

Henk En Lenie:

Lieve Conja, Arie, Elaine en Jamie,

We genieten vanaf een afstand nog steeds van jullie geweldig reisverslag en de foto's!
    Ook hebben jullie tijd tussendoor om te relaxen en te winkelen.

veel liefs en groetjes van Henk en Lenie en een knuffel.

• 16 Augustus 2013 - 13:47

Lenie :

Heerlijk winkelen zo en naar de film! Veel plezier!!!

heel veel liefs van Lenie, xx.

• 16 Augustus 2013 - 20:23

Rosanne En Jordi:

Weer erg leuk om te lezen wat jullie gedaan, gezien en gegeten hebben;)
    hier regent het nu behoorlijk,
    hoop dat jullie binnenkort ook de zon weer zien.
    veel plezier.
    Kus

• 16 Augustus 2013 - 21:02

Olga:

Lieve Conja, Arie, Elaine en Jamie,

Wat is het toch interessant om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken. het is echt een bijzondere reis in een bijzondere land. Geniet ervan!!!

Groetjes , Olga

• 17 Augustus 2013 - 13:47

Marga:

Lieve Conja,Arie,Elaine en Jamie,

Geweldig jullie zo te volgen, ik wens jullie nog een paar heeeel fijne dagen toe!!!
    Hierbij een "hand met zondagse groet" en...... niet vals zingen hoor!!!!
    groetjes en liefs marga