Thuis en epilogen
Door: Arie, Conja, Elaine & Jamie
22 Augustus 2013 | Nederland, Doorn
"Thuis is waar je onderbroek in de kast ligt" (liedje van Elly Zuiderveld) en dat is maar al te waar. We hebben ontdekt dat je zeker 3 levens nodig hebt om India helemaal te zien. Een geweldige tijd hebben we gehad, heel veel gereisd, gezien, geproefd, gehoord en geleerd. Hoe gastvrij kun je b.v zijn als je weinig middelen hebt ? Nu weer thuis. De koeien lopen weer in de wei, de auto’s rijden tussen de strepen en gewoon naast- en niet door elkaar. Het is stil, er wordt niet meer constant getoeterd. Als het stoplicht rood is, wordt er gewoon gestopt. Als je langs de weg plast krijg je hier een bekeuring. Er is geen tempel te zien.
India, een land met enorme uitersten, een land om van te houden. Het land van onze twee jongste meisjes. Het land waar Elaine gedoopt is. Het land waar een moeder woont die we niet konden vinden, omdat niemand geregistreerd staat en je zomaar kunt verdwijnen. Toch hebben we iets gevonden: de straat waar zij en de meisjes kort of langer gewoond heeft. We mochten erdoor lopen en het in ons opnemen.
Zo eindigd onze zoektocht, waar het allemaal om begonnen was, vandaar de hoofdtitel "op zoek".
We zijn niet teleurgesteld, maar hebben er vrede mee. Het is goed zo.
Als laatste wil ik in de eerste plaats onze God en Vader danken dat Hij ons beschermd en geleid heeft, verder wil Ik iedereen die op welke manier dan ook met ons "meegereisd" is heel hartelijk bedanken. Het heeft allemaal meegeholpen om onze vakantie fantastisch te doen zijn.
Conj@
-----
Veel gemengde gevoelens en vragen blijven in ons hoofd hangen na deze reis.
Alle indrukken die zijn opgedaan moeten nog worden verwerkt.
Uitersten kunnen schijnbaar onverschillig naast elkaar bestaan (het is culture, karma)
Je ziet grote air conditioned shopping malls maar ook eenvoudige hutjes.
Het verkeer waar op 3 rijbanen makkelijk 5 rijen auto's, tuktuks en riksjahs naast elkaar kunnen, slalommend om de koeien heen.
We hebben gezien dat India een rijke geschiedenis heeft gezien de prachtige paleizen, forten en tempels. We hebben hiervan nog maar een fractie gezien.
India is heel kleurrijk: de mensen, de natuur, de sari's.
Wij zijn gelukkig gezegend in het land waarin wij zijn opgegroeid. We beseffen maar weinig hoe rijk wij het hebben.
Incredible India inderdaad. Met de souveniers, de foto's en video proberen we de sfeer nog een beetje vast te houden.
@rie
----
India 2013,een vakantie om nooit meer te vergeten. Ik ging naar India met de gedachte dat dit de laatste keer zou zijn. Ik had al behoorlijk wat gezien in de andere 2 reizen en het enige wat ik nu nog wilde zien waren tijgers, wilde tijgers. Toen we uit het vliegtuig stapte kwam het warme weer als een welcome commite ons tegemoet. In India heb ik een van mijn belangrijkste wensen uitgevoerd, het dopen. Ik ben blij dat ik het op de plek heb mogen doen waar ik voor de eerste keer ben geboren en het daar heb achtergelaten en mijn 2de leven ben begonnen. Daarmee is de zoektocht naar het verleden ook klaar! De wens om de Taj Mahal te zien is uitgekomen en het was prachtig. Ik ben er na een paar dagen al snel achter gekomen dat ik graag nog een keer terug wil over 4 jaar of zo met een vriendin. Zo, de palmbomen, los lopende koeien, de mensen, warme weer, lekker eten tot over 4 jaar of meer dan wil ik alles weer meemaken op zijn Indiaas! en hopen op een wilde tijger want die had ik dit keer jammer genoeg wel gemist!
Dag mooi India, bedankt voor de mooie herinneringen.
Elaine
------
In het begin had ik eigenlijk niet zoveel zin in deze reis. Het vliegen, het rondreizen. Ik wilde gewoon zon, zee en strand. Maar goed daarvoor gingen we niet naar India. We hebben super veel gezien, tempels, Ganges, Taj Mahal, MacDonalds :). Het was superleuk en we hadden mooie hotels en ik heb zelfs Indiaas gegeten! Natuurlijk ook veel armoede gezien, maar ze vinden zichzelf niet zielig, dit is m'n karma zeggen ze dan. De treinreis was 'n leuke ervaring maar duurde wel lang! We zijn blij met de mooie foto's. Zo hebben we 'n stukje India thuis. Om nooit te vergeten.
Liefs Jamie
PS leuk dat jullie ons gevolgd hebben. :)
Jamie
-----
30 Augustus 2013 - 08:44
Annemarie:
Fantastisch om te lezen! Wat hebben jullie veel moois gezien en mensen ontmoet. Het verslag kunnen jullie teruglezen om de herinneringen levend te houden, een mooi naslagwerk. Ik vond het leuk om op deze manier een klein beetje met jullie mee te reizen. -
30 Augustus 2013 - 09:20
Hans:
Dag allemaal.
Goed, mooi en indrukwekkend om te lezen.Bedankt voor jullie verhalen. God is goed.
En eenmaal thuis gaat alles weer z'n gangetje, of je niet weg bent geweest. India, lijkt me ook fantastisch om te zien, maar ja, dat eilandje zuidelijk trekt mij meer. :) En nu weer acclimatiseren.
Be blessed, Hans -
30 Augustus 2013 - 14:15
Karin Heerkens:
Lieve allemaal
Al was het achteraf, ik ben toch met jullie mee gereisd en heb genoten, kippenvel gehad, tranen in mijn ogen en gelachen. Wat een bijzondere reis en dank jullie wel dat ik dit door jullie verhalen mee heb mogen maken.
May God Bless You!
Liefs karin -
31 Augustus 2013 - 10:07
Peter Van Der Ende:
Wat mooi om te lezen dat jullie zo'n goede tijd hebben gehad. Jammer dat de zoektocht niet het gewenste resultaat heeft gehad, maar wel fijn om te lezen dat jullie er vrede mee hebben. Ik vond het heel leuk met jullie mee te kunnen lezen. bedankt voor de verslagen! Heel sterkte weer met het omschakelen en de werkzaamheden/school wat ook weer gaat beginnen! -
01 September 2013 - 00:10
Henk En Lenie:
Lieve allemaal,
Werd even stil na het lezen van deze laatste verhalen!
Fijn, dat we mee konden reizen,
liefs en xx van Henk en Lenie.